Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μάθημα στη φύση!!!

    Την Τετάρτη, 6 Απριλίου, το Στ1 επισκέφτηκε το περιβαλλοντικό πάρκο του κυρίου Στέλιου Σγουρομάλλη, στο καταπράσινο χωριό Καλάθενες! 
    Πριν από την ξενάγηση στο πάρκο, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κύριο Πέτρο, τον τσαγκάρη, και να μιλήσουμε για λίγο μαζί του για την τέχνη που ασκεί εδώ και σαράντα χρόνια στο χωριό. Για μια τέχνη που σβήνει στο πέρασμα του χρόνου!
    Στο περιβαλλοντικό μονοπάτι, γνωρίσαμε, με όλες μας τις αισθήσεις, τα μοναδικά βότανα του τόπου μας και μάθαμε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ο κ. Στέλιος μας έδειξε το μικρό θερμοκήπιο με τις μπανανιές και το υπαίθριο εκτροφείο σαλιγκαριών. Κάναμε πικ νικ στον ίσκιο των αγκαλιασμένων από κισσούς δέντρων και καταλήξαμε στο μαλακό και οργωμένο χωράφι, όπου φυτέψαμε βολβούς και λαχανικά.
    Κατάκοποι πια, ανεβήκαμε στη βρύση του χωριού, δροσιστήκαμε, κουβεντιάσαμε και παίξαμε. Ο κ.Στέλιος μας έμαθε πολλά μυστικά της αγροτικής ζωής και τον ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή του προσπάθεια να μας μυήσει στη χαρά της φύσης και της δημιουργίας!
 Ευχαριστούμε πολύ κύριε Πέτρο!!! 
Ευχαριστούμε πολύ κύριε Στέλιο!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου